Yannick Schepers

 

Mijn relatie met fotografie is er een van de levenslange soort. Van kinds af aan speelde fotografie een rol in mijn leven. Al was het maar vanwege de fascinatie waarmee ik mijn grootvader gade sloeg tijdens zijn werk als fotograaf. De betoverende wereld die schuil ging achter de deur van zijn DOKA deed mijn fantasie op hol slagen. Een fort van magie en tovenarij. 


Op het moment dat ik het pad van de professionele fotografie ben ingeslagen viel het spreekwoordelijke "alles" op zen plaats. Als freelance fotograaf lever ik projectmatig een bijdrage voor projecten, bedrijven, evenementen en campagnes. Meer nog, om met de camera dromen vast te leggen zodat ze door klanten bewaard en gekoesterd kunnen worden is de kers op de taart. Om mij verder te ontwikkelen koos ik voor een opleiding fotografie aan Luca School Of Arts.


Wandering Lights is de naam waaronder Stephanie Joos en ik als fotografisch duo samenwerken. Deze samenwerking strekt zich uit over grotere opdrachten voor evenementen en bedrijven. Van fotografie en videografie tot de uitbouw van een volledige fotoredactie op niveau van het evenement.  


Naast commerciĆ«le fotografie krijgen outdoorfotografie en documentaire  een centrale plaats.